Kruche gwiazdki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Mąkę przesiewamy i siekamy z zimną margaryną. Dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy, owijamy folią i wkładamy do lodówki na ok 2 godz.
2.Ciasto rozwałkować na grubość ok 5 mm i foremkami wykrawać gwiazdki.
W połowie gwiazdek wykrawamy mniejsze gwiazdki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 C ok 15 min.
3.Krem przygotować wg przepisu na opakowaniu, przestudzić. Margarynę utrzeć i porcjami dodawać krem, aż składniki połączą się w jednolitą masę. Gotowy krem lekko schłodzić w lodówce, ok. 10-15 min.
Smarujemy gotowym kremem pełne gwiazdki i przykrywamy wykrojonymi z dziurką ciasteczkami, dociskamy i dekorujemy cukrową perełką. Gotowe chłodzimy i przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Komentarze