Zdrowa i bardzo smaczna alternatywa dla owsianki. Rewelacyjnie smakuje wyjadane prosto z garnka (trzeba się powstrzymywać, aby nie zjeśćwszystkiego), a zwala z nóg po upieczeniu. Imbirowe i chrupiące
Ciasteczka jaglane z kandyzowanym imbirem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę jaglaną zalewamy 1 szklanką wody, solimy i gotujemy do momentu, aż cała woda zostanie wchłonięta. Kasza ma być delikatnie twarda, nie powinna się rozgotować.
2.Jabłko i marchew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej.
Orzechy włoskie siekamy, a kandyzowany imbir kroimy w małe kawałeczki.
Banana rozgniatamy widelcem.
3.Wszystkie składniki mieszamy dokładnie.
W tym momencie nie mogłam się powstrzymać, aby nie wyjadać ciasta z miski...
Łyżką nakladamy porcje na blaszkę do pieczenia wyłozoną papierem, wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 st.C około 30 minut.
Komentarze