Ciasteczka jaglane z kandyzowanym imbirem i orzechami

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zdrowa i bardzo smaczna alternatywa dla owsianki. Rewelacyjnie smakuje wyjadane prosto z garnka (trzeba się powstrzymywać, aby nie zjeśćwszystkiego), a zwala z nóg po upieczeniu. Imbirowe i chrupiące

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - kasza jaglana: 0.5 szklanki
    - banan: 2 sztuki
    - orzechy włoskie: 100 gramów
    - marchew: 1 sztuka
    - jabłko: 1 sztuka
    - migdały (mielone): 100 gramów
    - imbir kandyzowany: 60 gramów
    - cukier trzcinowy: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciasteczka jaglane z kandyzowanym imbirem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną zalewamy 1 szklanką wody, solimy i gotujemy do momentu, aż cała woda zostanie wchłonięta. Kasza ma być delikatnie twarda, nie powinna się rozgotować.
  • 2. Jabłko i marchew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej.
    Orzechy włoskie siekamy, a kandyzowany imbir kroimy w małe kawałeczki.
    Banana rozgniatamy widelcem.
  • 3. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie.
    W tym momencie nie mogłam się powstrzymać, aby nie wyjadać ciasta z miski...
    Łyżką nakladamy porcje na blaszkę do pieczenia wyłozoną papierem, wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 st.C około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Imbir Kasza jaglana Marchewka Orzechy Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować