Ciasteczka kukurydziane

4.5 (147 ocen)

Pyszne, kruche ciasteczka, które posmakują nie tylko dzieciom.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
    70g masła
    70g cukru
    łyżka cukru waniliowego
    1 żółtko jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Ciasteczka kukurydziane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki szybko zagniatamy. Ciasto odstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie formujemy ciasteczka. Układamy na blasze, na papierze do pieczenia.
    Pieczemy w nagrzanym do 200st.C piekarniku,do momentu, aż ciastka zaczną brązowieć.

Porady

Uwaga: ciastek po upieczeniu nie ściągamy od razu z blaszki. Pokruszą się. Należy odczekać do momentu aż wystygną. Wtedy stwardnieją i nie będą się kruszyć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować