Ciasteczka Koperty Na Cydrze A'la Francuskie

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Super kruchutkie ciasteczka które swoja strukturą w środku przypominają ciasto francuskie, ale spokojnie, nie wymagają długiego składania ciasta, robi się je w jakieś 15 minut, no plus pieczenie...a potem to już tylko przyjemność z jedzenia :)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na około 4 blaszki:
    4 szkl mąki tortowej
    1 szkl cydru
    2 łyżki cukru z wanilią
    szczypta soli
    400 gr masła
    około 500 gr marmolady
    cukier puder do posypania ciasteczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Marmolady

Ciasteczka koperty na cydrze a'la francuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mąkę z masłem, cukrem oraz szczypta soli umieścić w misie lub na stolnicy i powoli dolewając cydr, zagnieść ciasto.
    2. Ciasto dzielimy na 4 kawałki. Bierzemy jeden i wałkujemy na niezbyt cienki prostokąt. Resztę owijamy folią i chowamy na ten czas do lodówki.
    3. Z ciasta wykrawamy kwadraty i na każdy kwadrat nakładamy po 1 łyżeczce marmolady.
    Zalepiamy przeciwne rogi tak mocno aby nic nam się podczas pieczenia nie rozłączyło.
    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niezbyt dużych odstępach.
    Pieczemy w 190 stop (grzanie góra-dół bez termoobiegu ) przez około 20-25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cydr Mąka tortowa Owoce Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować