Ciasteczka razowe z dodatkami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasteczka wymyślone z potrzeby dostarczenia pysznych i sycących węglowodanów ;)Nadadzą się na szybką przekąskę, piknik lub do pracy.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - masło: 125 gramów
    - jajka: 3 sztuki
    - mąka razowa bezglutenowa: 100 gramów
    - mąka ziemniaczana: 75 gramów
    - bułka tarta bezglutenowa: 2 łyżki
    - żurawina: 100 gramów
    - orzechy: 100 gramów
    - czekolada: 100 gramów
    - soda oczyszczona: 0.33 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciasteczka razowe z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzej do temp. 180 stopni C.

    Blachy wyłóż papierem do pieczenia. Czekoladę, żurawinę, orzechy (lub inne dodatki) posiekaj. Wszystkie składniki połącz ze sobą mikserem.

    Z ciasta formuj małe kulki, a następnie rozpłaszczaj je na blasze. Piecz 20-25 minut.

    Od razu po upieczeniu ciasteczka są dość miękkie, ale wystudzone kruszeją.


    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować