Ciasteczka w stylu japońskim z jagodami goji.

0 (0 ocen)

Jest to, delikatny, szybki ,egzotyczny deser.

Składniki:

  • Składniki.
    8 ciasteczek.
    Ciasto.
    1 białko
    sól -szczypta
    25g cukru pudru
    45g mąki pszennej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki mleka
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1 łyżka jagód goji
    Sos miętowo-miodowy .
    100ml herbaty miętowej
    100ml mleka skondensowanego
    1 łyżka miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciasteczka w stylu japońskim z jagodami goji. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasteczka w stylu japońskim z jagodami goji. 1. Jagody goji zalać wodą na 5 min. Osączyć i osuszyć.
    Białko ubić z solą, dodać cukier dalej ubijając.
    Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i wymieszać. Dolać mleko wymieszane z oliwką i jagodami, całość wymieszać.
    Do małych foremek ,najlepiej okrągłych ,przepędzlowanych delikatnie oliwką, nałożyć 1,5-2 łyżeczki ciasta.
    Foremki ułożyć w koszyku bambusowym i gotować na parze 15 minut. Większe ciasteczka około 20min.
    Składniki sosu wymieszać i polać nim ciasteczka. Udekorować jagodami i listkami mięty.
    W oryginalnym przepisie japońskim podaje się sos jaśminowy, za którym ja nie przepadam,więc robię na bazie herbaty miętowej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować