Ciasteczka z makiem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pyszne, malutkie i takie na jeden raz do buzi :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 0.5 kilograma
    - cukier: 20 dekagramów
    - mak (suchy): 0.5 szklanki
    - Jajko: 1 sztuka
    - proszek o pieczenia: 2 łyżeczki
    - margaryna: 25 dekagramów

    - dżem porzeczkowy: 1 sztuka
    - cukier puder: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciasteczka z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę posiekać z cukrem dodać jajko i resztę suchych składników, zagnieść gładkie ciasto i schłodzić
  • Ciasteczka z makiem 2. Schłodzone ciasto rozwałkować na cieniutki placek i przy pomocy malutkiej foremki powycinać kółeczka, ciastka ułożyć na blaszce i upiec na złoty kolor.
  • Ciasteczka z makiem 3. Zimne ciasteczka posmarować warstwą dżemu i złożyć po dwa.
  • Ciasteczka z makiem 4. Gotowe ciasteczka obwicie posypać cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować