CIASTECZKA Z MARMOLADĄ

4.5 (192 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Bardzo kruche ciasteczka.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • -0,5 kg. mąki
    -28 dkg. margaryny
    -18 dkg. cukru pudru
    -4 żółtka
    -1,5 łyżeczki proszku do piecz.

    -marmolada
    -polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Kruche ciasto Desery Ciastka

Ciasteczka z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wykrawanie ciastek 1. Zmiksować żółtka z cukrem i margaryną.
    Przesiać do tego mąkę z proszkiem i wyrobić ręką.Podzielić na trzy, zafoliować i schłodzić. Wałkować ( lepiej wałkuje się, jak nie jest mocno schłodzone) i wykrawać foremką albo literatką ciasteczka. Jedno całe a drugie z dziurkę (naparstkiem). Na całe nałożyć pół łyżeczki marmolady, na środek i przykryć ciastkiem z dziurką. Lekko boki docisnąć. Układać na wysmarowanej blaszce. Piec 12-15 min. w 160*.
  • ciastka 2. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem albo ozdobić w/g własnego gustu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować