Ciasteczka z nadzieniem orzechowo - migdałowo - czekoladowym

0 (0 ocen)

Pyszne , kruche z dodatkiem orzechów i czekolady

Składniki:

  • 40 dag mąki
    20 gag margaryny Kasi
    5 żółtek
    1 łyżka kwaśnej śmietany
    1 cukier wanilinowy Dr .Oetkera
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 szkl cukru

    Nadzienie ;

    5 białek
    1 cukier wanilinowy Dr. Oetkera
    2 łyżki cukru pudru
    1/2 tabliczki dowolnej czekolady mlecznej
    40 g orzechów laskowych
    40 g migdałów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka z nadzieniem orzechowo - migdałowo - czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przełożyć wszystkie składniki podane na ciasto i wymieszać mikserem . Gdy ciasto będzie grudkowate przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść.
  • image-27tk0sa 2. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego . Ułożyć na tacy i wstawić do lodówki na około 30 minut.
  • 3. Każdą kulkę rozwałkować ma powstać koło.
  • 4. Przygotowanie masy ;
  • 5. Białka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym.
  • image-18egggd 6. Orzechy i migdały zmielić. Dodać do białek i wymieszać.
    Czekoladę posiekać nożem , dodać do masy i jeszcze raz delikatnie wymieszać .
  • image-1406pfm 7. Na każdy okrągły placuszek nakładać po łyżeczce masy .
  • image-18fvf82 8. Zlepiać tak jak pierogi i odwracać tak jak by sadzając każdy pierożek.
  • 9. Piec w temp 180 st około 15/ 20 minut mają mieć złoty kolor.
  • image-073okpx 10. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować