Ciasteczka z serkiem topionym

4.5 (164 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Gdy pragniesz zaskoczyć swoich gości,ten przepis ci się spodoba

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ser topiony: 200 gramów
    - mąka: 200 gramów
    - masło: 100 gramów
    - suszone pomidory pokrojone w paski: 100 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciasteczka z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyrabiamy ciasto z serka,mąki,masła.
    Doprawiamy je solą.Zawijamy ciasto w folię spożywczą i schładzamy ok.godzinę w lodówce.
  • Wykrojone ciastka z serkiem topionym 2. Następnie rozwałkowujemy i wycinamy szklanką koła.Na środek ukłądamy kawałek suszonego pomidora.
  • ciastka z  serkiem topionym 3. Składamy ciasteczka na pół i zlepiamy rogi jak przy pierogach.
  • 4. Ciasteczka pieczemy na nasmarowanej tłuszczem blaszce na delikatnie złoty kolor w temperaturze 180 stopni przez ok 10-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować