Ciastka migdałki

0 (0 ocen)

Przepis na te pyszne ciasteczka poznałam u mojej Teściowej. Gdy przywiozłam ciasteczka do swojego domu każdy kto ich spróbował wręcz się od nich uzależniał – zwłaszcza mój brat :-)) Ciasteczka są uzależniająco chrupiące, słodziutkie – po prostu PYSZNE.

Składniki:

  • 25 dkg mąki
    2 żółtka
    20 dkg masła
    10 dkg migdałów
    8 dkg cukru pudru
    1 op. cukru waniliowego

    Dodatkowo :
    cukier puder

Ciastka migdałki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.
    Migdały pokroić i rozdrobnić
    2.
    Do miski dodać wszystkie składniki na ciastka, i wymieszać.
    3.
    Ciasto nakładac do foremek i układać je na blaszce. Piec 15 minut w 180 stopniach (góra-dół)
    4.
    Ciastka wyciągać z foremek, delikatnie ostudzić i obtaczać w cukrze-pudrze

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy