Ciastka francuskie z kabanosem

0 (0 ocen)

Idealne na przekąskę a także na piknik na świeżym powietrzu. Są szybkie do zrobien

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie
    kabanosy (ok. 10 dag)
    jajko
    starty ser żółty (ok. 15 dag)

Ciastka francuskie z kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciastka francuskie z kabanosem 1. Kabanosy kroimy na 2 cm kawałki. Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty o wymiarach 8cmx8cm. Na każdym kwadracie układamy kabanosa, posypujemy serem i zawijamy (dowolnie).
    Ciasteczka smarujemy rozkłóconym jajkiem. Można posypać np. kminkiem, papryką, solą.
    Pieczemy w piekarniku w 200 stopniach przez około 15 minut (aż ciasto francuskie się zarumieni).
    --

Komentarze

Podobne przepisy