Ciastka kawowo-piernikowe z musli i bułki tartej

0 (0 ocen)

Chrupiące ciasteczka z musli i bułki tartej, aromatyzowane kawą i przyprawą do piernika. Proste i szybkie w przygotowaniu małe co nieco do kawy. Ciastka są także ciekawą propozycją świątecznych wypieków.

Składniki:

  • 1 opakowanie musli śniadaniowego - płatki zbożowe z rodzynkami i orzechami laskowymi (350g)
    1 szklanka drobnej bułki tartej
    2/3 szklanki cukru
    250 g miękkiego masła lub margaryny
    2 jajka
    2 łyżki kawy rozpuszczalnej (granulat)
    1 kopiasta łyżka przyprawy do piernika
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciastka kawowo-piernikowe z musli i bułki tartej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciastka kawowo-piernikowe z musli i bułki tartej 1. Wszystkie składniki dokładnie zagnieść. Masę włożyć na ok. 30 min do lodówki, by stężała.
  • Ciastka kawowo-piernikowe z musli i bułki tartej 2. Z ciasta uformować 24 kulki i ułożyć je w formie (29 x 39) wyścielonej papierem do pieczenia.
  • Ciastka kawowo-piernikowe z musli i bułki tartej 3. Piec ok. 40 min (180 st. C). Formę wyjąć z piekarnika, ciastka oddzielić nożem. Po lekkim wystudzeniu wyjmować z formy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować