Ciastka kefirowe

5 (197 ocen)

  • 15 min

Bardzo szybkie i proste w wykonaniu

  • 15 min

Składniki:

  • 3 szkl.mąki
    1 duży kefir(około 400 gram)
    1/2 łyżeczki soli
    1 łyżka sody
    1 jajko
    olej lub oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciastka kefirowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystko razem mieszamy i zagniatamy,jeżeli ciasto będzie nam się kleiło do ręki to dosypujemy jeszcze mąki.Wałkujemy na grugość około pół cm.i wykrawamy prostokąty lub inne wzory według upodobania i smażymy na oleju do zrumienienia z obu stron.Wykładamy na papier żeby obciekło z nadmiaru tłuszczu i posypujemy cukrem pudrem lub podajemy z dżemem z czarnej porzeczki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować