Pyszne kokosowe ciasteczka z kandyzowaną skórką pomarańczową i nuta kardamonu. Miękkie i chrupiące zarazem, w sam raz na małe co nieco.
Składniki:
3 szklanki mąki pszennej
1 kopiasta szklanka cukru
3 jajka
250 g miękkiego masła lub margaryny
2 opakowania budyniu bez cukru o smaku waniliowym (na ½ L mleka każde)
100 g wiórek kokosowych
100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
1 łyżeczka kardamonu mielonego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ciastka kokosowe ze skórką pomarańczową i kardamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść ciasto.
2.Z masy uformować nieduże kulki (orientacyjnie wielkości piłki do ping ponga), lekko je spłaszczając (ok. 2 cm grubości). Ciastka ułożyć w formie (26 x 40) wyścielonej papierem do pieczenia.
Komentarze