Ciastko Kinder Country

4.49 (150 ocen)

  • 20 min

Ciasto Kinder Country ostatnio stało się bardzo popularne jednak chwilę się do niego zbierałam… Nareszcie nadszedł moment aby zrobić własną wariację na jego temat. Metodą prób i błędów powstał przepis na fajne ciacho bez pieczenia, które jest niesamowicie proste w przygotowaniu.

  • 20 min

Składniki:


  • 500 ml śmietanki kremówki
    5 łyżek mleka w proszku
    1 czekolada biała
    1 czekolada mleczna
    250 g herbatników
    2 łyżki mleka
    3 szklanki płatków Nestle Kangus + garść na wierzch
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ciastko kinder country - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krok 1

    Białą czekoladę roztapiamy z łyżką mleka w kąpieli wodnej lub ewentualnie w mikrofalówce, chłodzimy. Śmietanę (350 ml) ubijamy na sztywno, dodajemy przestudzoną czekoladę, 3 łyżki mleka w proszku. Dodajemy Kangusy, mieszamy za pomocą łyżki.
    kindercountry
    Krok 2

    Na dnie foremki układamy herbatniki, wysypujemy masę, przygniatamy łyżką.
    kindercountry
    Krok 3

    Nakładamy kolejną warstwę herbatników.
    Kinder Country
    Krok 4

    Resztę śmietany ubijamy z roztopioną i przestudzoną mleczną czekoladą oraz pozostałym mlekiem w proszku. Masę nakładamy na warstwę herbatników, wyrównujemy łyżką, posypujemy pozostałymi Kangusami. Chłodzimy najlepiej całą noc w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować