Cieciorka z szpinakiem.

0 (0 ocen)

Hinduska potrawa.

Składniki:

  • 200g cieciorki (aby byla miekke nalezy zalac woda i pozostawic na 5 godzin)
    2-3 pomidory
    2-3 ziemniaki(male)
    1 opakowanie szpinaku (mrozony lub swiezy)
    sol,chilly,imbir i czosnek(po 1/2 lyzeczki)

Cieciorka z szpinakiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Ugotowac cieciorke az do momentu jak bedzie miekke.

    2.Na patelni nalezy wlac 1 lyzke oleju,rozgrzac a nestypnie dodac imbir,czosnek,potem dodajemy pokrojone pomidory w kostke i sol i chilly i mieszac ok 5 min.

    3.Nastypnie dodajemy ziemniaki surowe,gotowac az beda miekkie.

    4.Dodajemy ugotowana cieciorke do ziemniekow oraz mrozona szpinak (jezeli swiezy to nalezy go pokroic). Gotowac wszyslko oko to 10-15 min.

Porady

Mozna to jesc z chlebem lub ryzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy