Ciecierzyca z makaronem

4.5 (160 ocen)

Pysznie , zdrowo i kolorowo!

Składniki:

  • Składniki:
    - 300 g makaronu razowego kokardki,
    - 2 kabanosy,
    - 150 g ciecierzycy,
    - 300 g pieczarek,
    - Natka pietruszki,
    - Ser żółty ( do dekoracji),
    - Sól, pieprz,
    - olej
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ciecierzyca z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażenie 1. Ciecierzycę zalewamy wodą i odstawiamy na noc do napęcznienia. Po tym czasie gotujemy około 1 godz. do miękkości. Makaron gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut. Odcedzamy. Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na oleju. Do usmażonych pieczarek dokładamy pokrojonego w plasterki kabanosa oraz ugotowaną ciecierzycę. Razem podgrzewamy i doprawiamy.
  • Ciecierzyca z makaronem 2. W dalszej kolejności dokładamy makaron i pokrojoną natkę pietruszki. Gdy makaron się zagrzeje danie przekładamy na talerzyki.
    Przed podaniem można posypać całość startym serem żółtym.
  • Ciecierzyca z makaronem 3. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Kabanosy Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować