Ciecierzyca pieczona na słodko

4.5 (146 ocen)

  • 8 godz.

Zdrowy zamiennik chipsów i popcornu.

  • 8 godz.

Składniki:

  • - 500 g ciecierzycy
    - 4 łyżki miodu
    - 4 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Ciecierzyca pieczona na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0u4hdfq 1. Ciecierzyce należy namoczyć na minimum 6 godzin.Następnie wypłukać i gotować pod przykryciem godzinę. Odcedzić i osuszyć. Miód wymieszać z oliwą.Ciecierzycę wyłożyć na blachę i piec 15 min w 160 stopniach.Po czym wyjąć lekko przestudzić i wymieszać dokładnie z mieszanką miodu i oliwy.Ponownie wstawić do piekarnika i piec 15 min aż będzie chrupiąca.

Porady

By zaoszczędzić czasu na przygotowanie ciecierzyce najlepiej namoczyć na noc.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować