Cielaczek z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Mąkę przesiać do miski.Dodać pozostałe składniki ciasta.Zmiksować na jednolitą masę.Ciasto wyłożyć do natłuszczonej i oprószonej mąką formy o wymiarach:25x36 cm
2.Ser zmielić dwukrotnie.Margarynę utrzeć na puch.Na przemian dodawać żółtka,ser,cukier,proszek budyniowy i waniliowy cukier.
3.Białka ubić na sztywną pianę.Łyżką drewnianą delikatnie połączyć z serową masą.Rozłożyć na ciemnym cieście,tworząc serowe kleksy.
4.Truskawki oczyścić z szypułek,opłukać,osuszyć.Przekroić na połówki.Rozłożyć na serze.
5.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.180 st.C przez około 45 minut.
Komentarze