Colcannon czyli kapusta po irlandzku

4.5 (169 ocen)

  • Łatwy

Bardzo smaczne i zdrowe danie z Zielonej Wyspy.

  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta włoska: 0.5 sztuki
    - ziemniaki: 3 sztuki
    - masło: 3 łyżki
    - chrzan tarty ze słoika: 4 łyżki
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz: 3 szczypty
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Colcannon czyli kapusta po irlandzku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kroimy na drobne kawałki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy. W tym samym czasie obieramy ziemniaki, kroimy w ćwiartki i gotujemy osobno aż staną się miękkie, odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy masło , dodajemy uprzednio ugotowaną kapustę i ziemniaki. Podsmażamy kilka minut, na koniec dodajemy chrzan i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować