Cordon bleu po hiszpańsku

4.98 (156 ocen)

Pierwszy raz przygotowałam mięso w panierce z płatków kukurydzianych, powiem Wam szczerze, że smakuje rewelacyjnie ;) Zmień zwykłego schabowego w oryginalną potrawę,

Składniki:

  • 3 małe piersi z kurczaka (około 500g),
    masło 40g,
    płatki kukurydziane 50g,
    salami 9 plasterków,
    ser żółty 4-6 plasterków,
    sól,
    pieprz,
    natka do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.98 (156 ocen)

Cordon bleu po hiszpańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cordon bleu po hiszpańsku 1. Piersi z kurczaka płuczemy, osuszamy papierowymi ręcznikami i rozbijamy na cienkie plastry, najlepiej przez folię. Należy uważać, bo jest to bardzo delikatne mięso. Plastry oprószamy solą i pieprzem z obu stron.
    Życzę smacznego ;)
  • Cordon bleu po hiszpańsku 2. Na plastrach układamy salami i ser, zwijamy roladkę.
  • Cordon bleu po hiszpańsku 3. Płatki kukurydziane drobno kruszymy.
  • Cordon bleu po hiszpańsku 4. Rozpuszczamy masło. Za pomocą pędzelka smarujemy roladki masłem i obtaczamy w płatkach. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 30 minut w 200 stopniach.
    Podajemy z surówką i ziemniakami z wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pierś z kurczaka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Hiszpańska Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować