• 40 min

Amerykańska nowa wersja hot dogów- parówka otulona chrupiącą bułką. Są pyszne ! Mąż zachwycony, a nawet córka niejadek prosiła o dokładkę. Są syte i szybciutko się je robi. Smakują jak nugetsy z Mc Donaldsa. Polecam :)

  • 40 min

Składniki:

  • 1 szklanka mąki kukurydzianej,
    1 szklanka mąki pszennej,
    2 łyżki musztardy,
    2 całe jajka,
    1,5 łyżeczki soli,
    2 łyżeczki cukru kryształu,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    1 szklanka mleka.
    Oraz:
    parówki,
    olej do smażenia,
    patyczki długie do szaszłyków.
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Hot dog Przystawki

Corn-dogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1pwp4ne 1. Z mąki,musztardy,jajek,soli,cukru,proszku do pieczenia i mleka robimy gęste ciasto. Parówki obieramy z foli i wbijamy patyk. Zanurzamy w cieście.
  • image-2418538 2. Patelnię do naleśników napełniamy olejem, podgrzewamy i układamy nasze corn dogi. Smażymy na złoto brązowy kolor z każdej strony.
  • image-1n252t1 3. Podajemy z ketchupem lub innym sosem. Smacznego.

Porady

Ciasto najlepiej przelać do litrowego słoika, co ułatwi nam zanurzanie parówek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować