Corn dogi z cebulowymi krążkami i frytkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Ciasto:
Mąki przesiać z proszkiem. Dodać pozostałe składniki i dobrze zmiksować. Przelać do dużej szklanki. Odstawić.
2. Parówki pokroić na pół. Nakłuć na wykałaczki. Obtoczyć w mące.
3. Cebulę podzielić na krążki.
4. Kukurydzę umieścić we wrzącej wodzie. Gotować aż zmięknie. Następnie wyciągnąć i oprószyć solą i zawinąć w folię na 10 min.
5. Frytki umieścić w frytkownicy z nagrzanym olejem. Usmażyć na złoty kolor. Odsączyć z tłuszczu, posolić.
6. Parówki Zanurzyć w cieście a następnie w rozgrzanym oleju. Smażyć z każdej strony na złoty kolor. Jeżeli olej jest dobrze rozgrzany potrwa to ok. 2 min.
7. Cebulę zanurzyć w cieście i podobnie jak corn dogi smażyć na złoty kolor.
Komentarze