Croissanty nadziewane kiełbasą i serem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wymarzone śniadanie do łóżka, croissanty w wersji wytrawnej. Ciepły, chrypki rogal i ciągnący się ser mniam!

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki (na 3 porcje)
    3 rogaliki croissant, bez nadzienia
    Ok. 30 dag kiełbasy
    Łyżka kapar
    Kilka plasterków żółtego sera
    Garść posiekanej natki pietruszki
    Sól, pieprz
    Ząbek czosnku
    Sos chilli
    Olej

Croissanty nadziewane kiełbasą i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę pokroić i podsmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem oraz sosem chilii. Dodać posiekany czosnek, kapary i natkę pietruszki. Chwile smażyć.
  • 2. Ściąć wierzch rogalików. Usmażoną kiełbasę przełożyć do miski. Na patelni (nieumytej) przypiec rogaliki, wchłoną smak kiełbasy. W rogalikach zrobić palcem kieszonki. Do środka wsadzić kiełbasę, na nią plasterki żółtego sera.
  • 3. Croissanty zapiekać w temperaturze 200 stopni ( z termoobiegiem) przez około 5 minut - aż ser się całkiem rozpuści. Po wyjęciu z piekarnika przykryć górną częścią rogala.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy