Wymarzone śniadanie do łóżka, croissanty w wersji wytrawnej. Ciepły, chrypki rogal i ciągnący się ser mniam!
30 min
Składniki:
Składniki (na 3 porcje)
3 rogaliki croissant, bez nadzienia
Ok. 30 dag kiełbasy
Łyżka kapar
Kilka plasterków żółtego sera
Garść posiekanej natki pietruszki
Sól, pieprz
Ząbek czosnku
Sos chilli
Olej
Croissanty nadziewane kiełbasą i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę pokroić i podsmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem oraz sosem chilii. Dodać posiekany czosnek, kapary i natkę pietruszki. Chwile smażyć.
2.Ściąć wierzch rogalików. Usmażoną kiełbasę przełożyć do miski. Na patelni (nieumytej) przypiec rogaliki, wchłoną smak kiełbasy. W rogalikach zrobić palcem kieszonki. Do środka wsadzić kiełbasę, na nią plasterki żółtego sera.
3.Croissanty zapiekać w temperaturze 200 stopni ( z termoobiegiem) przez około 5 minut - aż ser się całkiem rozpuści. Po wyjęciu z piekarnika przykryć górną częścią rogala.
Komentarze