Crumble z porzeczkoagrestem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Kwaśne, soczyste owoce zapiekane pod owsianą kruszonką. Coś wspaniałego

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki:

    200 g czerwonej porzeczki
    200 g porzeczkoagrestu
    Kruszonka:

    10 łyżek płatków owsianych
    3 łyżki masła
    6 łyżek brązowego cukru

Crumble z porzeczkoagrestem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce umyć i obrać. Ułożyć w kokilkach*. Składniki na kruszonkę połączyć ze sobą blenderem lub po prostu zgnieść palcami. Owoce przykryć warstwą kruszonki.
  • 2. Piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni, do uzyskania złotego koloru. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy