Ćwiartka kurczaka z patelni

4.99 (164 ocen)

  • 40 min

Szybko i smacznie.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 ćwiartki kurczaka
    2 cebule
    marchewka
    1/2 selera
    pęczek natki pietruszki

    olej
    bułka tarta
    zioła prowansalskie
    sól

Wystaw ocenę:

4.99 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ćwiartka kurczaka z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić , umyć i osuszyć. Natrzeć olejem, ziołami , solą i pozostawić na ok 10 min w chłodnym miejscu . Przełożyć na patelnie , lekko wysmarowaną olejem.
    Lekko podsmażyć . Dodać cebulę pokrojoną w piórka, marchewkę i selera pokrojone w zapałką. Przykryć i dusić ok 30 min na małym ogniu.
    Gotowe ćwiartki wyjąć. Do warzyw dodać pokrojoną drobniutko natkę pietruszki . A dla tych , który lubią chrupiąca skórkę - mięso oprószyć bułką tartą i obsmażyć na drugiej patelni.
    Podawać z warzywami z patelni.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować