ĆWIARTKI Z KURCZAKA Z WARZYWAMI I ZIOŁAMI

4.5 (148 ocen)

ĆWIARTKI ZAPIEKANE Z WARZYWAMI I ZIOŁAMI SĄ PYSZNE I APETYCZNE DO OBIADU LUB JAKO ZAKĄSKA.

Składniki:

  • ĆWIARTKI Z KURCZAKA- ILOŚĆ WEDŁUG POTRZEBY

    PRZYPRAWA DO KURCZAKA, ZIELE ANGIELSKIE,LUBCZYK,KMINEK, PAPRYKA W PROSZKU SŁODKA LUB OSTRA JEŚLI KTOŚ LUBI PIKANTNE.

    CEBULA SUROWA, MARCHEWKA,KILKA ZĄBKÓW CZOSNKU,SELER , KORZEŃ PIETRUSZKI

    TROCHĘ OLIWY Z OLIWEK,
    TROCHĘ WODY.
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ćwiartki z kurczaka z warzywami i ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. NAJLEPIEJ PRZYGOTOWAĆ ĆWIARTKI DZIEŃ WCZEŚNIEJ WIECZOREM ALBO PRZYNAJMNIEJ 3 GODZ. WCZEŚNIEJ .OBRAĆ ZE SKÓRY JEŚLI KTOŚ NIE LUBI.Z OBU STRON NATRZEĆ PRZYPRAWĄ DO KURCZAKA ORAZ PAPRYKĄ W PROSZKU.PO WIERZCHU POSYPAĆ LUBCZYKIEM ORAZ KMINKIEM.MARCHEWKĘ ORAZ PIETRUSZKĘ I SELER POKROIĆ W PLASTERKI, CEBULKĘ ORAZ CZOSNEK W KOSTKĘ.UŁOŻYĆ ĆWIARTKI W NACZYNIU ŻAROODPORNYM OBSYPAĆ WARZYWAMI ORAZ DAĆ KILKA ZIAREN ZIELA ANGIELSKIEGO. MOŻNA MIĘSO NAKŁUĆ WIDELCEM ABY PRZESIĄKŁO PRZYPRAWAMI. ODSTAWIĆ W ZIMNE MIEJSCE. PRZED WSTAWIENIEM DO PIEKARNIKA PODLAĆ OLIWĄ Z OLIWEK ORAZ WODĄ.

Porady

NALEŻY PIEC W NACZYNIU ŻAROODPORNYM ORAZ PODLAĆ WODĄ,ABY MIĘSKO I WARZYWA SIĘ NIE PRZYPALIŁY ORAZ SPRAWDZAĆ PODCZAS PIECZENIA CZY WODA NIE WYPAROWAŁA.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować