Cukier fiołkowy

5 (177 ocen)

Cukier możemy dodawać do wypieków, napojów lub sałatki owocowej, polecam :)

Składniki:


  • 6 łyżek drobnego cukru do wypieków
    2 łyżki płatków fiołków wonnych
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cukier fiołkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do moździerza wsypujemy po 3 łyżki drobnego cukru i łyżce płatków.

    Ucieramy aż cukier będzie pachnący.

    Jeśli macie więcej fiołków oczywiście możecie przyrządzić większą ilość cukru.

    Ucierajcie go partiami.

    Utarty cukier przesypujemy na duży talerz i odstawiamy na 30 minut do przeschnięcia.

    Przesypujemy do słoiczka i gotowe.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kwiaty jadalne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować