Cukinia a'la ananas

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Cukinię a'la ananas można dodawać do sałatek, ciast i różnych deserów.

  • 60 min

Składniki:

  • - 3 kg cukinii (obranej)
    - 1,5 litra wody
    - 3 łyżeczki kwasku cytrynowego
    - 1 kg cukru
    - 1 łyżeczka kurkumy
    - cukier waniliowy
    - 3 goździki

    - ewentualnie aromat ananasowy
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Cukinia a'la ananas - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.
  • 2. Wodę zagotować z kwaskiem cytrynowym i gorącą zalać cukinię.
    Odstawić na 24 godziny.
  • 3. Po tym czasie cukinię odsączamy z zalewy, zalewę zagotowujemy, dodajemy cukier,cukier waniliowy, kurkumę, goździki, cukinie i jeszcze raz wraz z zalewą zagotowujemy ją, trzymamy tak na małym ogniu 7 minut.
  • 4. Gorącą cukinię przekładamy do słoików, układamy dość ciasno, zalewamy zalewą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 5 minut.
  • 5. Zapraszam na stronę na facebooku "Zasmakuj Świata"
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować