Cukinia faszerowana kurczakiem i papryką

4.5 (152 ocen)

Lubimy cukinię faszerowaną, na niedzielny obiad była u nas wersja z piersią kurczaka. Smakowało, więc polecam.

Składniki:


  • 1 cukinia
    1 mała pierś z kurczaka
    1 łyżka oleju
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 mała papryka czerwona
    30 g sera żółtego
    1 jajko
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Cukinia faszerowana kurczakiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Na 1 łyżce oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać przeciśnięty czosnek. Paprykę obrać ze skórki, oczyścić z nasion, pokroić w kosteczkę. Wrzucić na patelnię i smażyć aż papryka lekko zmięknie.

    Następnie pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kosteczkę. Dodać do warzyw i smażyć aż kurczak straci różowy kolor.

    Farsz przełożyć do miski, dodać jajko, starty ser i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

    Cukinie wyszorować, przekroić na pół wydrążyć lekko. Nafaszerować i ułożyć na blasze.

    Zapiekać około 25 minut w 180 stopniach, podawać z surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kurczak Papryka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować