Cukinia faszerowana z szynką i mozzarellą gotowana na parze

4.5 (164 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Delikatna w smaku , faszerowana cukinia bogatą w wit.C natką pietruszki oraz dymką ze szczypiorkiem.Wierzch cukinii pokryty jest szynką z piersi indyka oraz ciągnącą mozzarellą a całość ugotowana na parze.Danie jest lekkie , zdrowe i mimo użycia tylko świeżo mielonego pieprzu pełne smaku i aromatu.

Składniki:

  • 1 prosta cukinia
    1 cebula dymka ze szczypiorkiem
    4 gałązki natki pietruszki
    świeżo mielony pieprz
    1 kulka mozzarelli
    3 plastry szynki z piersi indyka
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Przystawki

Cukinia faszerowana z szynką i mozzarellą gotowana na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cukinia faszerowana z szynką i mozzarellą gotowana na parze 1. Cukinie myjemy , osuszamy , przekrawamy na pół wzdłuż.
    Wydrążamy miąższ.
  • Cukinia faszerowana z szynką i mozzarellą gotowana na parze 2. Dymkę ze szczypiorkiem , natkę pietruszki oraz wydrążony miąższ siekamy drobno.
  • Cukinia faszerowana z szynką i mozzarellą gotowana na parze 3. Cukinie oprószamy świeżo mielonym pieprzem ,farszem uzupełniamy wydrążone środki.
  • Cukinia faszerowana z szynką i mozzarellą gotowana na parze 4. Mozzarellę kroimy w plastry , plastry szynki przekrawamy na pół.
    Na wierzchu cukinii układamy na przemian plaster mozzarelli oraz szynki.
  • Cukinia faszerowana z szynką i mozzarellą gotowana na parze 5. Warzywo umieszczamy w naczyniu do gotowania na parze.
    Gotujemy 20-25 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować