Cukinia w śmietanie na ostro

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszna młoda cukinia w pikantnym sosie śmietanowym.

  • 45 min

Składniki:

  • 4 małe młode cukinie (łącznie 770 g)
    6 ząbków czosnku
    1 cebula (80 g)
    1/2 pęczka natki pietruszki
    4 łyżki margaryny
    200 g śmietany 18%
    1 łyżka pieprzu ziołowego
    1/4 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
    1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej do potraw
    1 łyżka przyprawy kebab - gyros
    szczypta chilli (wg uznania)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos śmietanowy

Cukinia w śmietanie na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cuk 1. Cukinię pokroić w plasterki, czosnek i cebulę posiekać - warzywa dusić pod przykryciem na margarynie 15 min.
  • cuk 2. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki i wszystkie przyprawy - dusić kolejne 15 min, pod przykryciem.
  • cuk 3. Do cukinii wlać śmietanę - całość gotować pod przykryciem 5 min.
  • cuk 4. Podawać na ciepło z pieczywem lub jako dodatek do drugiego dania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować