Cukinia z sosem tzatziki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 2 osób

Pyszna zarówno jako przekąska lub danie obiadowe. Najlepiej ją przygotować z młodej i niedużej cukinii o miękkiej skórce.

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Składniki:

    2 małe cukinie
    2 jajka
    1 szkl bułki tartej
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    olej do smażenia

    Sos tzatziki:

    duży kubek jogurtu naturalnego
    łyżeczka posiekanego koperku
    1 ogórek
    łyżka przyprawy "tzatziki"
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Tzatziki

Cukinia z sosem tzatziki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos: Ogórka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Po chwili odcisnąć sok. Dodać jogurt, przyprawę tzatziki, koperek i wymieszać. Odstawić do lodówki.
  • 2. Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w 1,5cm plastry. Jajka rozbełtać w miseczce, dodając sól i pieprz do smaku. Plasterki cukinii panierować w jajku i bułce, czynność powtórzyć. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć plasterki cukinii na złoty kolor. Usmażoną cukinią odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Jeszcze ciepłą podawać z sosem tzatziki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Jogurt Ogórek Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować