Cukinia z patelni

4.5 (197 ocen)

  • 30 min

Szybkie i smaczne danie na obiad lub kolacje

  • 30 min

Składniki:

  • 2 średnie cukinie o miękkiej skórce(ja wybrałam zieloną i żółtą)
    czerwona papryka
    2 cebule
    ząbek czosnku
    20 dag boczku lub innej wędliny
    sól,pieprz,zioła prowansalskie,mielona ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cukinia z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie pokroić w półplasterki
    Wędlinę i paprykę pokroić w kostkę
    Cebule pokroić w kostkę
    Na patelni rozgrzać tłuszcz-zeszklić chwile cebulkę,dodać wedlinę-podsmażyć.
    Dodać pokrojone warzywa-posolic i doprawić do smaku przyprawami.
    Mieszając podsmażac,gdy zacznie wydzielać się sok przykryć pokrywką i dusić do pożądanej miekkości.
    Podawać z pieczywem

Porady

Można dodać jeszcze inne warzywa np kukurydzę z puszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować