Cukiniowo-porowe placuszki z mąką sojową

4.5 (176 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Chrypiące, syte placuszki z dipem czosnkowe idealne na kolację ale i na obiad będą dobre lu jako przekąska na zimno. Nie musi być mąka sojowa,z cieciorki równie dobrze pasuje. Pszenna? Oczywiście,tak

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - cukinia: 1 sztuka
    - por biała część: 1 sztuka
    - jajka: 1 sztuka
    - sól i pieprz: 0.5 łyżeczki
    - mąka sojowa: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Cukiniowo-porowe placuszki z mąką sojową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cukiniowo - porowe placuszki z mąką sojową 1. Zetrzyj cukinię na grubych oczkach, posól i odstaw. Pora pokrój w drobniutkie pół-krążki. Wyciśnij wodę z cukinii. Dodaj jajka i mąkę. Wymieszaj. Ciasto nakładaj na gorący olej i smaż obu stron aż zrobią się rumian
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować