Cukiniowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Odkąd mam ten przepis, nie jadamy innych sałatek.Zaczęłamnawetuprawiaćcukinie.

Składniki:

  • ● 3 cukinie
    ● 1/2 kg marchewki
    ● 3 czerwone papryki
    ● 6 ząbków czosnku
    ● 1 kg cebuli
    ● pęczek natki pietruszki
    Zalewa: 1 szkl. wody
    ● 1/2 szkl. cukru
    ● szkl. octu 6-proc.
    ● szkl. oleju
    ● sól
    ● pieprz

Cukiniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie obieramy, usuwamy
    pestki, kroimy w kawałki.
    Ścieramy z obranymi marchewkami
    na tarce o dużych
    oczkach. Cebule obieramy,
    kroimy w półtalarki. Papryki
    kroimy w paski, natkę siekamy,
    a czosnek miażdżymy.
  • 2. Składniki zalewy mieszamy
    i zalewamy warzywa.
    Odstawiamy na 30 minut.
    Przekładamy do słoików, zakręcamy.
    Pasteryzujemy ok.
    25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

ppws_07-2010

Komentarze

Podobne przepisy