Cukiniowa carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Boczek drobno pokroić w kostkę. Przesmażyć na suchej patelni aż się wytopi i lekko zrumieni. Dodać posiekany czosnek i krótko przesmażyć. Makaron ugotować na półtwardo wg przepisu na opakowaniu. Cukinię wyszorować, odciąć końce i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Wrzucić do boczku. Smażyć co chwilę mieszając 2 minuty. Dodać sporo pieprzu i troszkę soli do smaku. Odcedzony makaron dorzucić do cukinii z boczkiem. Wymieszać. W kubku zmieszać śmietankę z jajkiem. Zawartość kubka wlać do makaronu, zamieszać, trzymać na ogniu tylko chwilę aż sos zgęstnieje. Danie nałożyć na talerze, przed podaniem posypać twardy serem tartym na tarce
Komentarze