Duet cukiniowo-łososiowy na francuskim cieście

5 (1 ocen)

  • 30 min

Potrawa powstała jak zwykle po zmodyfikowaniu przepisu, który zalegał w szafce. Żeby nie wyrzucać resztek dodałam wszystkiego po troche i tak powstała smaczna przekąska albo lekkie danie na kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 100 g ciasta francuskiego
    1 mała cukinia
    200 g świeżego łososia
    50 g mozzarelli (kulka)
    sól
    pieprz
    oregano
    sok z cytryny
    oliwa z oliwek

Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Duet cukiniowo-łososiowy na francuskim cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotować składniki. 1. Łososia pokroić w małe kawałki. Doprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Cukinię umyć, pokroić w plasterki. Mozzarellę pokroić w plasterki.
  • Przygotowanie ciasta francuskiego. 2. Ciasto francuskie pociąć na prostokąty. Wyłożyć w posmarowanej żaroodpornej formie. Ponakłuwać gęsto widelcem i posmarować lekko oliwą z oliwek.
  • Pieczenie. 3. Na ciasto położyć plasterki cukini, oprószyć lekko solą i pieprzem. Na cukinie położyć kawałki łososia i mozzarelli. Oprószyć oregano.
    Wstawić do nagrzanego do 200˚C piekarnika (bez termoobiegu) i piec około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować