CUKINIOWY MURZYNEK

5 (172 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 40 min

Mocno czekoladowy smak!Po prostu pycha!

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • - 250 g mąki pszennej
    - 100 g masła
    - 1/2 szkl. cukru
    - 3 jajka
    - 1/2 łyżeczki soli i proszku do pieczenia
    - 1 łyżeczka sody
    - 300 g cukini
    - 50 g gorzkiej czekolady
    - 50 g mlecznej czekolady
    - 2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cukiniowy murzynek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę , proszek do pieczenia, sól, sodę oczyszczoną i kakao wymieszać w misce.
  • 2. Osobno utrzeć masło z cukrem na puszystą masę.
  • 3. Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Jeżeli puści sok , nie odciskać go.Obie czekolady pokroić na dość małe kawałki.
  • 4. Cały czas miksując do masy jajecznej dodawać jajka oraz suche składniki.
  • 5. Na sam koniec do masy dodać cukinię oraz czekolady.
    Wszystko dokładnie wymieszać aż składniki się połączą.
  • 6. Ciasto wylać do formy na babkę ( lub keksówki ) i piec około 45 minut.
    Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować