Cukrowe wisienki

4.5 (146 ocen)

  • 30 min

Bardzo pyszny deser na przyjęcia dla dzieci.

  • 30 min

Składniki:

  • pół kilo cukru pudru
    3 dag żelatyny
    szczypta kwasku cytrynowego
    pół szklanki wody
    cukier kryształ
    barwnik czerwony
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cukrowe wisienki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuścić w pół szklanki gorącej wody, wlać do cukru i ucierać. Dodać barwnik spożywczy. Formujemy kulki i obtaczamy w cukrze krysztale. Nakłuwamy na igły sosnowe. Schłodzić.

Porady

Możemy użyć zamiast żelatyny galaretki jednak galaretkę rozpuścić należy w połowie podanej ilości wody.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować