1.BISZKOPT BIAŁY
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka rozcieńczone z dwoma łyżkami wrzącej wody. Następnie dodajemy cukier i mieszamy z 5 minut. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy żeby ciasto nie upadło. Wszystko wylewamy na blachę i pieczemy na złoty kolor
2.BISZKOPT CIEMNY
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka rozcieńczone z dwoma łyżkami wrzącej wody. Następnie dodajemy cukier i mieszamy z 5 minut. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i delikatnie mieszamy żeby ciasto nie upadło. Wszystko wylewamy na blachę i pieczemy
3.MASA BUDYNIOWA
1/2 mleka, 3-4 łyżki cukru, cukier waniliowy, 2 budynie z tych składników ugotować budyń, ostudzić, a następnie rozmieszać masło i dodawać po łyżce.
MASA TRUSKAWKOWA
Truskawki zmiksować podgrzać i rozpuścić 3 galaretki truskawkowe.
MASA ŚMIETANKOWA
Z 1/2 śmietany 30% ubić można dodać 1 -2 łyżki cukru pudru, a następnie dodać galaretkę rozcieńczoną w 1/4 wody i wszystko wymieszać.
4.PRZEŁOŻENIE CIASTA
biszkopt ciemny - masa budyniowa - połowa masy truskawkowej - biszkopty okrągłe - druga połowa masy truskawkowej - biszkopt jasny - masa śmietankowa - polewa i ja posypuje wiórkami kokosowymi
Komentarze