Cygara schabowe z czereśnią

0 (0 ocen)

smaczne połączenie mięsa i owoców

Składniki:


  • składniki na 2 porcje
    2 plastry schabu ( po 100 g )
    8 czereśni ( wydrylowanych )
    sól morska do smaku
    pieprz do smaku
    ok. 1 szk bułki tartej
    olej rzepakowy do smażenia
    2-3 jajka

Cygara schabowe z czereśnią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem. Na każdy kawałek ułożyć w rządku po 4 czereśnie i ciasno zwinąć w roladkę. Jajka rozbełtać z odrobiną soli w miseczce lub na talerzu a bułkę wysypać na talerz. Na patelnię wlać olej i rozgrzać go.
  • 2. Roladki obtaczać w bułce tartej, następnie w jajku, znowu w bułce, jajku i ostatni raz w bułce. Uformować roladki na kształt cygara dociskając panierkę do roladki schabowej. Kłaść na oleju i smażyć na złoto brązowy kolor z każdej strony.

Komentarze

Podobne przepisy