Cygara schabowe z grzybami i kapustą

3 (1 ocen)

  • 60 min

To oryginalny i bardzo smaczny sposób na podanie tradycyjnych kotletów schabowych na rodzinny obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    1 cebula
    20 g suszonych grzybów
    200 g kiszonej kapusty
    1 jajko
    sól
    pieprz
    mąka kukurydziana
    bułka tarta
    olej

Cygara schabowe z grzybami i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte grzyby namocz w niewielkiej ilości wody,ugotuj,odcedź,i drobno pokrój.
    Kapustę kiszoną wypłucz,ugotuj,odcedź na sitku i także drobno pokrój.
    Cebulę pokrój w kostkę,zeszklij na oleju,dodaj grzyby i kapustę ,smaż przez około 5 minut,dopraw do smaku.Przestudź.
  • 2. Plastry schabu cienko rozbij tłuczkiem,oprósz solą i pieprzem.
    Następnie na każdym plastrze rozłóż farsz grzybowy ,zwiń bardzo ciasno w rulon.Panieruj najpierw w mące,potem w roztrzepanym jajku,a następnie w bułce tartej.
    Smaż powoli na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy