Cykoriowe łódeczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Podałam ją na swoim wieczorze panieńskim. Jej oryginalny gorzkawy smak zachwycił wszystkie koleżanki.

Składniki:

  • cykoria
    garść orzechów włoskich
    10 dag żółtego sera
    pomidor
    2 łyżki oliwy
    sól
    kilka gałązek koperku

Cykoriowe łódeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cykoriowe łódeczki 1. Orzechy włoskie kroimy w kawałki. Liście cykorii myjemy i osuszamy. Kilka odkładamy, resztę kroimy w paski. Połowę sera kroimy w kostkę. Resztę ścieramy na tarce o małych oczkach. Koperek i pomidora myjemy i osuszamy. Pomidora kroimy w grube plastry.
  • Cykoriowe łódeczki 2. Cykorię, orzechy i starty ser mieszamy z oliwą. Solimy do smaku.
  • 3. Sałatką napełniamy liście cykorii. Dekorujemy kawałkami sera, gałązkami koperku i plastrami pomidora.



    Żółty ser można zastąpić brie lub camembertem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Komentarze

Podobne przepisy