cytrynowe muffinki z białą czekoladą i cytrynowym lukrem

0 (0 ocen)

  • 15 min

mała przyjemność dla miłośników cytrusów:)

  • 15 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody, szczypta soli, 1 szklanka mleka, 1 duże jajko, 1/3 szklanki oleju, 1 cytryna, tabliczka białej czekolady
    na lukier: ok 2 łyżek cukru pudru, sok z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki Lukier

Cytrynowe muffinki z białą czekoladą i cytrynowym lukrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki razem ze skórką otartą z cytryny. W drugiej zmiksować mleko, jajko, olej i sok wyciśnięty z cytryny (powinno go być ok. 6 łyżek). Składniki suche przesypać do mokrych, wymieszać łyżką. Foremki do muffinek wyłożyć papilotkami, nakładać po łyżce ciasta, kostce czekolady i przykrywać kolejną łyżką ciasta (do wysokości ¾ foremki). Piec w temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut. Przygotować lukier: połączyć cukier puder z sokiem z cytryny. Powstałym lukrem posmarować ostudzone muffinki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować