Cytrynowe racuszki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Kolejna kombinacja na temat moich ulubionych placuszków-racuszków :) Tak przygotowane są idealnym deserem do popołudniowej kawki. Osobiście wole je od ciasta :)

  • 15 min

Składniki:

  • 1 szklanka mleka
    2 szklanki mąki
    2 jajka
    1 łyżka cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Sok wyciśnięty z jednej dużej cytryny
    Cukier puder ( u mnie z aromatem waniliowym)
    Masło do smażenia

Cytrynowe racuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • placuszki-racuszki :)) 1. Do miski wlać mleko oraz sok z cytryny,wbić jajka , cukier oraz proszek do pieczenia , na sam koniec mąkę miksując na wolnych obrotach. Placuszki nakładać łyżką do zupy , smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym maśle. Gotowe racuszki posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy