Opakowanie makaronu tagiatelle
śmietana 12%, sok z całej cytryny, skórka otarta z całej cytryny,
garść startego sera cheddar, garść swieżego szpinaku, 1 jajko, 1/4 wody z ugotowanego makaronu, sól, pieprz.
Cytrynowe tagiatelle ze szpinakiem i serem cheddar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotuję jak na opakowaniu, zostawiam po odcedzeniu 1/4 szklanki wody (potrzebna bezie do sosu).
Makaron odcedzony przekładam do garnka, w którym się gotował, na małym ogniu mieszam, dorzucam wodę z makaronu, sok z cytryny, skórkę z cytryny, 5 łyżek śmietanki 12%, wbijam szybko jajko i mieszam okolo 1 minutę.
Na koniec dorzucam szpinak i ser, nadal mieszam ok 1 minuty, doprawiam do smaku solą i pieprzem i gotowe !
SMACZNEGO !
Komentarze