Cytrynowe tagiatelle ze szpinakiem i serem cheddar

4.5 (171 ocen)

  • 15 min

Przepis fajny świezy i zaskakująco smaczny :)

  • 15 min

Składniki:

  • Opakowanie makaronu tagiatelle
    śmietana 12%, sok z całej cytryny, skórka otarta z całej cytryny,
    garść startego sera cheddar, garść swieżego szpinaku, 1 jajko, 1/4 wody z ugotowanego makaronu, sól, pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cytrynowe tagiatelle ze szpinakiem i serem cheddar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję jak na opakowaniu, zostawiam po odcedzeniu 1/4 szklanki wody (potrzebna bezie do sosu).
    Makaron odcedzony przekładam do garnka, w którym się gotował, na małym ogniu mieszam, dorzucam wodę z makaronu, sok z cytryny, skórkę z cytryny, 5 łyżek śmietanki 12%, wbijam szybko jajko i mieszam okolo 1 minutę.
    Na koniec dorzucam szpinak i ser, nadal mieszam ok 1 minuty, doprawiam do smaku solą i pieprzem i gotowe !
    SMACZNEGO !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować