Cytrynowy filet z pstrąga

5 (153 ocen)

  • 5 min

Prosty, ale za to cudownie cytrynowy. Chyba najlepszy jaki ostatnio jadłam...

  • 5 min

Składniki:

  • 2 filety z pstrąga ze skórką
    sok z połowy cytryny
    skórka otarta z połowy cytryny
    pieprz cytrynowy
    sól
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cytrynowy filet z pstrąga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z pstrąga po stronie bez skórki skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą oraz pieprzem cytrynowym, a następnie odstawiamy w chłodne miejsce na pół godziny. Po tym czasie czasie filety posypujemy skórką otartą z cytryny i smażymy na patelni układając je stroną ze skórką do spodu. Smażymy je tylko po stronie ze skórką przez kilka minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Filet ziołowo-cytrynowy

To może cię zainteresować