Cytrynowy łosoś na cukinii

4.5 (145 ocen)

Delikatna ryba o smaku cytrynowy na kołderce z lekko pikantnej cukinii.Niebo w gębie dla wielbicieli takich przysmaków :)

Składniki:

  • (Na 2-3 porcję)
    400g.świeżego łososia
    1 średnia cukinia
    sok z 1/2 cytryny
    1 łyżka masła
    sól ,pieprz ,chili
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cytrynowy łosoś na cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia umyć,osuszyć,delikatnie nożem odciąć skórkę.
    Natrzeć rybę z obu stron sokiem z cytryny,oprószyć solą i pieprzem.
    Odstawić do lodówki pod przykryciem na 30 min.
  • 2. Po tym czasie cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach,doprawić ją solą,pieprzem i chili-wymieszać.
    Na zwykłej patelni rozgrzać masło,włożyć cukinię,smażyć do miękkości co jakiś czas mieszając.
  • 3. Patelnię grillową rozgrzać,położyć łososia,smażyć po parę min. z obu stron aż zmieni kolor na jaśniejszy.
  • 4. Na talerz wyłożyć usmażoną cukinię oraz pokrojonego w kawałki łososia.
    Danie podawać z ryżem,kaszą lub pieczonymi/gotowanymi ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować