Cytrynowy łosoś na cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łososia umyć,osuszyć,delikatnie nożem odciąć skórkę.
Natrzeć rybę z obu stron sokiem z cytryny,oprószyć solą i pieprzem.
Odstawić do lodówki pod przykryciem na 30 min.
2.Po tym czasie cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach,doprawić ją solą,pieprzem i chili-wymieszać.
Na zwykłej patelni rozgrzać masło,włożyć cukinię,smażyć do miękkości co jakiś czas mieszając.
3.Patelnię grillową rozgrzać,położyć łososia,smażyć po parę min. z obu stron aż zmieni kolor na jaśniejszy.
4.Na talerz wyłożyć usmażoną cukinię oraz pokrojonego w kawałki łososia.
Danie podawać z ryżem,kaszą lub pieczonymi/gotowanymi ziemniakami.
Komentarze